Розширене засідання ректорату

22 лютого в онлайн форматі пройшло чергове розширене засідання ректорату. У ньому взяли участь керівництво університету, директори інститутів та Івано-Франківського фахового коледжу, декани факультетів, завідувачі кафедр та керівники відділів університету.

На порядок денний було винесено низку важливих питань освітньої та наукової діяльності університету. Зокрема, з інформацією про участь Прикарпатського  університету у засіданні ректорів та координаторів проєкту Міжнародного Вишеградського фонду Collegium Carpathicum виступив ректор Ігор Цепенда. Він розповів, що ректори та координатори проєкту обговорили стан реалізації грантів Collegium Carpathicum Міжнародного Вишеградського фонду, зміну формату та План розвитку Collegium Carpathicum на 2021 рік, підвели підсумки діяльності Collegium Carpathicum за період дії гранту. Ректор також зауважив, що з точки зору транскордонного співробітництва і саме транскордонної програми Україна-Польща-Білорусь проєкт є один із флагманів. Символічною штаб-квартирою Collegium Carpathicum стала Обсерваторія на горі Піп Іван.

«Сьогоднішній об’єкт астрономічної Обсерваторії на горі Піп Іван, до якого ми йшли десятки років, для нас може стати потужним науковим центром, який об’єднає навколо себе науковців не тільки України, Польщі, але і багатьох країн, які займаються екологічними проблемами. З точки зору великих наукових досліджень ми маємо неоціненну можливість реалізовувати великі проєкти. Зараз ведуться перемовини про придбання надсучасного метеообладнання, зокрема, і датчиків, які би мали екологічні функції. Ми повинні сформувати потужну наукову основу для реалізації цих проєктів. Наука в університеті повинна значно працювати ширше і активніше. І це наше ще одне важливе завдання», – зазначив ректор Ігор Цепенда.

Під час засідання обговорили також результати проведення осінньо-зимової заліково-екзаменаційної сесії 2020-2021 н. р.. З відповідною інформацією виступила начальниця навчально-методичного відділу університету Ірина Солонець. Вона у презентаційній доповіді проаналізувала динаміку змін відсотка успішності та якості знань студентів денної та заочної форм навчання за результатами зимових заліково-екзаменаційних сесій (2018-2021 рр.), провела аналіз успішності та якості знань студентів денної та заочної форм навчання в розрізі навчальних структурних підрозділів.

Про особливості роботи відділу виробничої (навчальної) практики в умовах карантину поінформувала учасників онлайн-засідання завідувачка відділу виробничої (навчальної) практики університету Ярослава Василишин.

На завершення онлайн-засідання ректор університету, професор Ігор Цепенда вкотре звернув увагу керівників структурних підрозділів на постійне ведення контролю за освітнім процесом, активізацію профорієнтаційної роботи.