Круглий стіл приурочений до Дня Гідності та Свободи: «Вільні творити майбутнє»

Сьогодні, 18.11.2021 року відбувся круглий стіл приурочений до Дня Гідності та Свободи: «Вільні творити майбутнє», за участю викладачів та студентів спеціальності Політологія.

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне зі знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революції, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. Цього дня українці вшановують пам’ять про людей, які під час Революції Гідності та Помаранчевої революції стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.

День Гідності та Свободи – це не лише про один день, це про людей, їхні принципи, досягнення і досвід, які стосуються майбутнього цілих поколінь.

Виступаючи, завідувач кафедри політології, доктор політичних наук, професор Климончук В. Й. наголосив, що у День Гідності і Свободи віддаємо шану пам’яті Героям Небесної Сотні, великому братству безстрашних українців, яке заплатило у 2014 році найвищу ціну за свободу нашої держави, змінило хід її історії. Тоді ми не знали, що війна, яка триватиме не один рік, забере на небеса ще не одну сотню героїв. На превеликий жаль, і до сьогодні вже тисячі українців загинули, обороняючи мирне життя і незалежність України. Але перша Небесна Сотня Героїв залишиться навіки у пам’яті українського народу головним символом справжнього, безкомпромісного патріотизму.

Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу!