Ректор зустрівся з очільницею іспанської благодійної асоціації “Майдан Малага”

Ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда провів зустріч з керівницею благодійної асоціації “Майдан Малага” Мар’яною Касів Гурак.

Асоціація розпочала свою діяльність ще у 2014 році під час Революції гідності й охоплює іспанський регіон Коста-дель-Соль, де проживає понад 11 000 українців. “Майдан Малага” на постійній основі займається організацією гуманітарної допомоги для українців залучаючи до співпраці асоціації з усієї Іспанії.

З моменту повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року університет разом з асоціацією беруть активну участь у зборі, доставці та розподіленні гуманітарної допомоги по всій Україні. Впродовж останніх трьох місяців організація “Майдан Малага” доставила на територію України практично 700 тонн допомоги, з яких близько 80 тонн на логістичні склади ПНУ.

Під час візиту очільниця асоціації мала можливість на власні очі побачити розподільчі склади та ознайомитися зі звітною документацією. Вона також розповіла про підтримку іспанців та згадала про щемливі дитячі малюнки для воїнів, які разом з гуманітарною допомогою були передані в зони бойових дій.

Сторони поділилися планами щодо благодійних активностей та обговорили подальшу співпрацю.