Міжнародна співпраця через програму академічної мобільності

Проректорка з науково-педагогічної роботи університету, професорка Галина Михайлишин у рамках програми академічної мобільності провела гостьову лекцію для студентів та науково-педагогічних працівників Університету UNI Koblenz-Landau (Німеччина). Тема виступу – «Сучасна система освіти України».

Зазначимо, що програма академічної мобільності (стажування) передбачає дидактичну та наукову співпрацю (читання лекцій, проведення спільних наукових досліджень) в Університеті Кобленц-Ландау (Німеччина) в рамках Програми допомоги науковцям та студентам України, організації наукових досліджень із проблеми вивчення адаптації дітей із вимушено переселених українських сімей у зв’язку з російською агресією.

Під час виступу професорка Галина Михайлишин окрім основної теми також презентувала німецьким колегам та студентам діяльність Прикарпатського національного університету. У цьому контексті звернула увагу на особливості роботи ПНУ в умовах воєнного стану.

У межах програми академічної мобільності науковці Прикарпатського національного університету та Університету UNI Koblenz-Landau проводять спільне дослідження з проблем адаптації учнівської молоді переміщених українців до системи навчання у Німеччині. Також обговорено напрямки подальшої співпраці між обома університетами.