Прикарпатський університет розпочинає співпрацю з Університетом Східної Англії

Прикарпатський університет розпочинає співпрацю з Університетом Східної Англії

Сьогодні відбулася онлайн зустріч ректора Прикарпатського університету Ігоря Цепенди з президентом Університету Східної Англії Девідом Річардсоном.

У ній також взяли участь від ПНУ – перша проректорка Валентина Якубів, начальниця науково-дослідної частини Ірина Григорук, доцент кафедри англійської філології Юрій Великорода; від Університету Східної Англії – голова Глобального «Університету Східної Англії» Карен Бленкі, помічник віце-канцлера з питань глобальної взаємодії Ейлем Атакав.

У ході онлайн-зустрічі учасники обговорили напрями подальшої співпраці. Зокрема, йшлося про обміни студентами та викладачами, організацію спільних Літніх та Зимових шкіл, наукову співпрацю, реалізація спільних проектів та програм подвійних дипломів.

«Прикарпатський університет радий розпочати співпрацю з Університетом Східної Англії. Ми маємо багато спільних напрямків і, переконаний, що зможемо окреслити спільні наукові програми», – зазначив ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Ігор Євгенович також розповів англійським колегам про стратегічно важливі міжнародні проєкти Прикарпатського університету – міжнародний науковий центр «Обсерваторія» та міжнародний центр зустрічей студентської молоді України та Польщі. У контексті цього ректор зауважив, що вони стануть добрим майданчиком для співпраці.

Наступним етапом двостороннього партнерства стане підписання Меморандуму про взаєморозуміння та угоди про мобільність студентів і викладачів.

Зазначимо, що співпраця Прикарпатського університету з Університетом Східної Англії здійснюється в рамках програми «Єднання» за сприяння МОН України та провідної транснаціональної освітньої консалтингової компанії Cormack Consultancy Group. Метою програми «Єднання» є налагодження співпраці між університетами України, Великої Британії та США на основі принципу Twinning. Проєкти Twinning базуються на поєднанні досвіду університетів Великої Британії та США з реаліями українських університетів задля створення довгострокових стратегічних альянсів. Прикарпатський університет у травні цього року подав заявку на участь у програмі «Twinning».