Посол Швеції зустрівся з керівництвом університету та студентами

Посол Швеції зустрівся з керівництвом університету та студентами

4 жовтня з офіційним візитом наш університет відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг. Відбулася зустріч ректора університету Ігоря Цепенди з високоповажним гостем. У ній також взяли участь перша проректорка університету Валентина Якубів та директорка Навчально-наукового центру «Карпатський інститут аналітики» Ольга Максимович.

У ході розмови ректор університету ознайомив очільника швецької дипломатичної місії з діяльністю Прикарпатського університету, зазначивши, що і в освітньому, і в науковому напрямках ведеться плідна робота, не зважаючи на виклики, пов’язані із війною. Він також розповів про те, що з квітня на базі університету працює Херсонський державний університет, якому надано з боку ПНУ всебічну допомогу.

Під час зустрічі також йшлося про потенційні напрямки співпраці, зокрема, співпрацю між університетами України та Швеції у контексті реалізації грантових програм, соціальних проєктів.

Під час перебування в нашому університеті Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг також завітав у «Карпатський інститут аналітики” Прикарпатського університету. Зазначимо, що Інститут створений не так давно на базі Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону ПНУ в рамках Ініціативи з розвитку аналітичних центрів, яку виконує Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) та за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Посол мав нагоду поспілкуватися із командою фахівців, яку очолює Ольга Максимович. Міждисциплінарний колектив дослідників, об’єднаний спільним баченням розвитку інституції складається із групи науковців, що спільно забезпечують як організаційні так і дослідницькі завдання. Учасники команди підрозділу розповіли про результати своєї діяльності, поділилися намірами подальшої співпраці та майбутнього розвитку.

У межах програми візиту Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг провів зустріч зі студентами на тему: “Що таке зовнішня політика, заснована на цінностях? Уроки українсько-шведських відносин і поточні виклики”. Зокрема, йшлося про те, як потрібно розвивати українсько-швецькі партнерські відносини, обговорювалися можливості налагодження нових напрямків співпраці, зокрема, через спільні проєкти, програми, грантову політику.

  • Університет відвідав Посол Швеції в Україні
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12