Парламентський урок для студентів від Освітнього центру Верховної Ради

Сьогодні у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбувся парламентський урок від Освітнього центру Верховної Ради України в рамках Програми «USAID Рада: наступне покоління». Захід відбувся за підтримки Американських Рад з міжнародної освіти в Україні. Провели урок представниця освітнього центру Верховної Ради України Ірина Руденко та комунікаційниця освітнього процесу українського парламенту Ольга Сухова.

«Наша мета донести до студентів відкритість Верховної Ради, розповісти про методи її роботи та народних депутатів України, а також як відбуваються законодавчі процеси. Ми покладаємо всі надії на вас, адже від вас залежить майбутнє і вам потрібно буде розбудовувати нашу країну», – зазначила на початку зустрічі представниця освітнього центру Верховної Ради України Ірина Руденко.

В процесі розмови студенти ознайомилися з тим, як працює Верховна Рада України, які її функції та структура. Крім цього, мали змогу взяти участь в спеціальних воркшопах та вікторинах. Були проведені імпровізовані дебати між учасниками зустрічі.

Комунікаційниця освітнього процесу Ольга Сухова, яка проводила лекцію, відзначила важливість вміння моделювати різні ситуації під час досить складної роботи законодавців.

Спілкування відбулося у форматі інтерактивної презентації, під час якої було викладено інформацію про історію та основи українського парламентаризму, засади роботи гілок влади в Україні, роботу парламентських комітетів та народних депутатів і способи їх взаємодії з урядом та Президентом. Під час уроку було продемонстровано навчальні відеоролики із завданнями та тестами, які містили теоретичну та практичну складові.