Об’єднуємо зусилля з «Фундацією друзів України». Вдячні компанії Ericsson та Посольству Швеції за підтримку освітніх програм

Сьогодні в Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулася зустріч в. о. ректора, професора Ігоря Цепенди з директором Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Фундації друзів України», радником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, ініціатором та керівником проєкту «Країна без бар’єрів для нечуючих», учасником групи з розробки Національної стратегії створення безбар’єрного простору в Україні Антоном Гулідіним. Участь у розмові також взяв директор Наукового парку ПНУ Роман Бубна.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці та підписали відповідний меморандум. Основні напрямки співпраці:

– проводити регулярні комунікативні заходи;

– розробляти та впроваджувати пілотні проєкти, брати участь у реалізації державних ініціатив з питань, що відповідають меті Меморандуму, а також за результатами їх проведення розробляти пропозиції про внесення змін до законодавства України;

– надавати взаємну допомогу в організації та проведенні семінарів, конференцій, ділових зустрічей, тощо;

– готувати методичні рекомендації та інші інформаційніматеріали, необхідні для спільної роботи та інше.

Нагадаємо, нещодавно в Прикарпатському національному університеті було відзначено головних редакторів наукових журналів категорії «А» та викладачів. Вони отримали ноутбуки саме від Благодійної організації «Міжнародний благодійний фонд «Фундації друзів України».

«Компанія Ericsson за підтримки Посольства Королівства Швеція сприяє розвитку освітніх програм та освіти загалом в Україні, разом із Мінцифрою, яка надає матеріально-технічну допомогу навчальним закладам. Це стосується не лише університетів, а й шкіл, коледжів та інших освітніх установ. Мета — створити можливості для студентів і школярів проводити дослідження та впроваджувати нові розробки. Це лише перший крок, адже розвиток науки й технологій — це наше майбутнє, і тому далі потрібно працювати ще більше», — розповів директор «Фундації друзів України» Антон Гулідін.