18 травня відбудеться Інформаційний онлайн-день проєкту PIMReC

18 травня об 11 годині відбудеться Інформаційний онлайн-день проєкту «Адаптація колишньої обсерваторії на горі Піп Іван для потреб високогірного рятувального навчального центру» (PIMReC), що фінансуються за рахунок фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Партнери Прикарпатського національного університету у цьому проєкті рятувальники ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області та польської Гірської волонтерської служби пошуку та порятунку Бещад (GOPR) нададуть відповіді на питання туристів перед новим високим туристичним сезоном-2021.

Нагадаємо, що місяць тому стартувала нова ініціатива Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області “Безпека в горах”.

На першій онлайн-зустрічі було оголошено теми, які найбільш цікавлять туристів, а також дано відповіді на запитання туристів-користувачів соціальних мереж. Начальник четвертої спеціалізованої пошуково-рятувальної групи Тарас Бринда також анонсував наступний раунд відповідей-запитань.

Ініціатива проведення онлайн-зустрічей з туристами виникла у зв’язку з обговоренням у соціальних мережах резонансних подій, пов’язаних із ситуаціями у горах. На думку начальника четвертої спеціалізованої пошуково-рятувальної групи Тараса Бринди, у багатьох випадках такі дискусії демонструють недостатню обізнаність та інформованість туристичної спільноти в питаннях, передусім пов’язаних з нормативною та законодавчою базами, які регламентують права та обов’язки суб’єктів в горах. Крім того, ці обговорення не призводять до реальних дій в напрямку вирішення існуючих проблем. Тож відтепер туристи зможуть у режимі онлайн щомісяця спілкуватися з рятувальниками, а сайт проєкту PIMReC сприятиме залученню максимальної кількості людей до цих зустрічей та їх популяризації.

Місце проведення: платформа pu.webex.com