Студенти відвідали військово-історичний музей «Герої Дніпра»

Здобувачі освітніх програм «Політологія» та «Політологія. Національна безпека» відвідали військово-історичний музей «Герої Дніпра», який висвітлює військову історію та традиції Прикарпаття у адміністративних межах сучасної Івано-Франківської області від часу Галицько-Волинської держави до сьогодення.
Експонатний фонд музею нараховує більше 5 тис. одиниць. На стендах, подіумах, у вітринах розміщено експонати періоду Першої та Другої світових воєн, війни в Афганістані 1979-1989 рр., Антитерористичної операції на сході України / Операції Об’єднаних сил: бойові знамена частин, зброя, нагороди, особисті речі, документи, фотографії, листи з фронту, предмети спорядження і побуту бійців та командирів. Постійна пошукова, збиральна та науково-дослідницька робота дозволяє періодично оновлювати експозицію, створювати тематичні виставки, допомагає оперативно висвітлювати найважливіші віхи військової історії, відкликатися на події в житті держави. Зокрема, в музеї розміщена експозиція, присвячена повномасштабній війні росії проти України.
Екскурсію музеєм провів науковий співробітник музею, кандидат історичних наук Роман Чорненький. Розповіді про експонати були цікавими та надзвичайно інформативними. Висловлюємо велику подяку людям, які зберігають для нас і наступних поколінь військову історію.