Шлях до вирішення всіх спорів

Сьогодні, 26 березня, відбулась зустріч ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди з начальником відділення Національної служби посередництва і примирення у Івано-Франківській області Романом Баб’юком. Також у розмові взяв участь директор Навчально-наукового юридичного інституту ПНУ Юрій Микитин.

Сторони обговорили та підписали угоду про співпрацю, яка передбачає ведення наукових розробок у сфері соціально-трудових відносин, здійснення профорієнтаційної роботи щодо отримання студентами практичних знань про законодавчо визначені шляхи вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), зниження рівня конфліктогенності та стабілізації соціально-трудових відносин у колективах підприємств (установ, організацій).

Основні напрямки співпраці:

– проведення семінарів, круглих столів, лекцій з питань законодавчо визначених шляхів вирішення колективних трудових спорів (конфліктів), зниження рівня конфліктогенності та стабілізації соціально-трудових відносин в колективах підприємств (установ, організацій);

– обмін інформаційними, довідковими і методичними матеріалами з питань реалізації державної політики у сферах, що перебувають в межах компетенції;

– висунення пропозицій та здійснення наукових розробок у сфері соціально-трудових відносин. – проходження виробничої практики студентами університету у відділенні.