Студентки-міжнародниці — на тренінгах у Вільнюсі

Студентки спеціальності міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії факультету історії, політології і міжнародних відносин Анастасія Верхогляд, Христина Вінтоняк, Віта Маціборська, та Сніжана Чоповська спільно зі студентами Потсдамського університету брали участь у тренінгах, які проводилися на базі Інституту міжнародних відносин та політичних наук Вільнюського університету.

Тренінги відбувалися в рамках реалізації проєкту «Translating EVROPA». У ньому Прикарпатський національний університету імені Василя Стефаника є партнером Потсдамського університету.

Німецькі науковці та студенти здійснюють дослідження ідентичності українців, вивчають яким чином широкомасштабна війна росії проти української держави вплинула на неї, цікавляться розвитком українських міст в умовах широкомасштабного військового конфлікту.

У Вільнюсі, окрім навчальної та наукової активності, студенти мали змогу відвідати музей окупації та боротьби за свободу, парк Грутас, під час чого знайомилися з литовською історією, особливо з її трагічними сторінками за часів окупації держави Радянським союзом.

Різнопланова програма візиту передбачала також екскурсії столицею Литви, вечірні прогулянки та неформальне спілкування з німецькими студентами. Після повернення в Україну студентки факультету історії, політології і міжнародних відносин продовжують взаємодію із колегами з Німеччини.